четверг, 5 апреля 2018 г.


Навчально – виховний комплекс  
як  соціально - культурно  освітній центр мікрорайону

       Школа розташована  у віддаленому від центру міста Марганця районі – у селищі Городище. Тому  є соціально - культурним  освітнім  центром, який  об’єднує учнів, батьків, учителів та інших  жителів мікрорайону, представників органів місцевого самоврядування  - депутатів міської ради, прихожан Свято – Троїцького храму. Організація роботи школи як соціокультурного центру дозволяє створити єдиний освітній простір суб’єктами якого є учні , батьки, жителі селища.                                       
      Один із напрямів діяльності школи – це організація  традиційних масових заходів в мікрорайоні: український  ярмарок, мітинг біля братської могили курсантів Одеського артилерійського училища, День людини похилого віку, День міста, заходи до Дня захисту дітей,родинні свята до Дня матері, до Дня 8 Березня, День туризму, мітинг на вшанування жертв Голодомору 1932-1933 років. Батьки і жителі селища із задоволенням приймають вертеп, який готує керівник вокально – хореографічного гуртка «Смайл» Висоцька Ж.Ю. до різдвяних свят, до старого Нового року. Зявляються і нові традиції  в організації культурного життя мікрорайону. Стало бажаним і прижилося святкування Масляної. Після короткої  святкової програми  на шкільному подвірї влаштовується імпровізоване «кафе» і діти пригощаються млинцями, узваром. Пригощаються і запрошують до своїх столів усіх, хто прийшов на свято. У квітні – травні щорічно  проходить  звітний  гала – концерт вокально – хореографічного  гуртка «Смайл». У  2015-2016 навчальному році, наприклад, від був присвячений Всеукраїнській благодійній акції « Від серця до серця». А з яким азартом батьки беруть участь у змаганнях «Мама, тато, я – дружна сімя».
      Особливе місце в об’єднанні зусиль школи  і громадськості селища посідає   вирішення питань з благоустрою: учні прибирають братську могилу курсантів Одеського артилерійського училища, прилеглу до школи територію, разом з депутатами  висаджують дерева, займаються  розчищенням від сміття урочища Ракшино. Перед  Великоднем і Трійцею діти із задоволенням допомагають старшим готувати до свята Свято – Троїцький храм: прикрашають писанками , виготовленими власноруч. А в цьому році городищан чекає сюрприз – великодня Паска та Писанка, виготовлена педагогами та дітьми, яка прикрасить Свято – Троїцький храм  у Великодні свята.
      Ведеться учнями і волонтерська діяльність у мікрорайоні. Діти беруть участь в акціях: «Учитель  не може бути самотнім», «Подвіря ветерана»,
«Обеліск» тощо.
     У навчально – виховному комплексі працює  творчий колектив  педагогів, який розуміє значення краєзнавчої роботи  у вихованні особистості. Тому багато зібрано і збережено краєзнавчих матеріалів важливих для розуміння дітьми значення історії рідного краю в історії України, розроблено декілька краєзнавчих маршрутів з історії рідно краю.
      Становлення  навчально – виховного комплексу як соціально-культурного  освітнього центру в мікрорайоні  сприяє вирішенню багатьох питань щодо розвитку навчального закладу, удосконалення навчально - виховного процесу, створенню позитивного іміджу серед громадськості мікрорайону.
















Комментариев нет:

Отправить комментарий