понедельник, 9 апреля 2018 г.

Операція «Первоцвіт-2018"

Триває операція "Первоцвіт", яку очолює у навчально - виховному комплексі класний керівник 3 класу Гордієнко А.В.. 
Щовесни на території України  надзвичайно великих обсягів набуває торгівля ранньоквітучими весняними рослинами – так званими первоцвітами. Практично усі наші первоцвіти охороняються або Червоною Книгою України або регіональними Червоними списками, а деякі вже знаходяться на межі повного знищення. Серед стрімко зникаючих рідкісних первоцвітів усі види підсніжників, білоцвітів, сон-трави, диких тюльпанів, шафранів й добре відома нам черемша або цибуля ведмежа. Масовий збір на продаж квітконосів рідкісних рослин призводить до послаблення, а у невеличких місцезростаннях до повного пригнічення насіневого поновлення.
Щороку в Україні проводиться кампанія “Первоцвіт”, направлена на припинення збору, перевезення та торгівлі зникаючими первоцвітами. Вона починається ще у січні, із першими підсніжниками, а закінчується у кінці травня, коли відквітають останні конвалії. Усіх небайдужих співгромадян закликаємо не залишати без уваги жодного факту торгівлі первоцвітами та звертатися з вимогою припинити це правопорушення до поліції або письмово до екологічної інспекції.
Будьте свідомими і не губіть декоративні дикоростучі рослини лише задля прихоті насолодитися їх запахом і красою. Кожен з нас повинен усвідомити, що перші весняні квіти відіграють важливу роль в житті лісу чи луки як природного комплексу, є їх невід’ємною частиною. Можна відновити пам’ятки мистецтва, історії, але неможливо відродити зниклі види, які “творились”десятки тисяч років. І не людиною, а природою. Бережіть природу!  Не зривайте первоцвіти!






Комментариев нет:

Отправить комментарий